• Excursie în Poiana Coștilei

  WP_20150510_008

  Cum a fost în prima noastră excursie? Iată câteva amintiri:

  Am pornit somnoroși, cu trenul Regio din Gara de Nord, spre Bușteni, pe 10 mai 2015. La 6 și 20 eram în tren gata de aventură. Iar somnul l-am alungat ușor cu câteva jocuri antrenante, mai noi sau mai vechi: moara, solo, telefonul american, război (sau avioanele, cum i se mai spune) și un joc despre regulile de drumeție. În plus, am desenat, am decorat mapele și… am servit micul dejun.

  IMG_3142IMG_3137IMG_3121

  Drumul ni s-a părut scurt si la 9:10 eram în Bușteni. Era o zi înnorată și ne așteptam să plouă, dar la Bușteni ne-a întâmpinat soarele, așa că am pornit curajoși pe traseu.

  Cosmin ne-a învățat cum să ne orientăm pe hartă, cum să alegem marcajul corect și cum să ne comportăm pe traseu. Tot el ne-a prezentat câteva plante și copaci din jurul nostru. De exemplu, am aflat că la baza muntelui se află o pădure de amestec: fag și conifere. Iar lichenii au fost preferații copiilor. Unii dintre noi au colectat licheni căzuți de pe crengi și i-au luat acasă, ca amintire. Și am notat fiecare specie descoperită pe fișele de observații, pentru a le ține minte mai ușor.

  WP_20150510_013IMG_3204WP_20150510_017

  Traseul nu ni s-a părut greu, dar destinația părea că nu se apropie… În plus, norii se închideau la culoare și primii stropi au început să apară. Repede, să scoatem pelerinele! A fost un joc continuu între soare și nori, așa că am intrat și noi în jocul lor și am continuat să mergem veseli.

  În sfârșit, Poiana Coștilei ne aștepta cu surprize și jocuri: cursa baloanelor năzdrăvane, ”Batistuța” transformată în ”Mingiuța”, jocuri de echipă și ”Comoara piraților”. În săculețul aflat la capătul traseului parcurs în echipe, ”pirații” au găsit niște lingouri de ”argint”, iar în interiorul foliei de staniol, ce credeți că se afla? O surpriză personalizată pentru fiecare participant: brelocuri din lemn pirogravate.

  IMG_3313IMG_3328IMG_3281

  Drumul de întoarcere a fost accelerat de nori, dar am cântat veseli și am descoperit lucruri interesante chiar și pe ploaie. De exemplu, dacă nu vrei să fii lipicios atunci când observi rășina, privește-o doar cu ochii, nu cu mâinile. 🙂

  IMG_3347 WP_20150510_046

  Întoarcerea cu trenul a fost foarte creativă, după cum se vede 🙂 . Ne-am fi dorit să desenăm plantele și peisajele în pauzele de pe traseu, dar din cauza ploilor am amânat acest atelier pentru drumul de întoarcere spre București.

  Am folosit creioane, cărbune și acuarele ca să ne facem propriul album cu amintiri din această excursie.

  IMG_3436WP_20150510_001IMG_3442

  Aceasta a fost aventura noastră.

  Și pe lângă activitățile pe care le-ați văzut în fotografii, am învățat niște lecții pe care nu le vom uita ușor: ne putem bucura de natură dacă suntem îmbrăcați corespunzător, chiar și atunci când plouă. Și… atunci când credem că am obosit, putem găsi resurse să mergem mai departe – cântând, spunând glume și jucându-ne!

  IMG_3244

  Noi de-abia așteptăm următoarea excursie: pentru că iubim copiii, iubim natura și ne place să ne jucăm. Cine mai vine cu noi? Pe 14 iunie 2015, la Cabana Gârbova. 🙂

   

   

   

Comments on Facebook