• Excursie la Poiana Stânii

  Pentru luna octombrie, am ales ca destinație a excursiei noastre Poiana Stânii sau Stâna Regală, cum i se mai spune.

  afis excursie Poiana Stânii

  Duminică, 11 octombrie, ne trezim cu noaptea-n cap și venim la Gara de nord la 6 fără 10 minute. Facem prezența, adunăm carnetele de note (musai vizate pe anul școlar în curs), luăm biletele de călătorie și căutăm locuri libere în trenul Regio 3001 care va pleca la ora 6:20.

  Pentru mersul cu trenul avem pregătite jocurile noastre obișnuite, dar și jocuri noi pentru cei care au deja la activ IMG_5561multe excursii împreună cu noi. Pe lângă jocurile de cunoaștere, jocuri de logică sau de perseverență, avem și jocuri de echipă, de strategie și de amuzament pur și simplu. Ca să punem și mâinile la lucru, vom avea două ateliere practice: la dus vom face un semn de carte sau o brățară a prieteniei, din noduri (nivelul 1 sau 2). Pentru că avem în plan să vizităm Poiana Stânii, iar la stână sunt, de obicei, turme de oi pline de lână, am ales pentru drumul de întoarcere să lucrăm cu lână: figurine din lână împâslită – fetru sau din lână vopsită, prin tehnica împâslirii (felting/ filțuire) cu ace speciale.

  20150927_143009Dar să revenim la program. După ce ajungem în Sinaia, urmăm  marcajul bandă albastră prin oraș, apoi traseul este comun cu cel care duce spre Cota 1400, dar la un moment dat, noi vom face dreapta spre Poteca Regală, prin pădure. Pe parcursul traseului vom face observații în natură (plante, insecte, păsări și alte viețuitoare). Este important să specificăm faptul că zona din jurul orașului Sinaia este frecventată de urși, de aceea ne vom lua măsuri de siguranță: vom cânta și vom face zgomot pe porțiunea de traseu care trece prin pădure, pentru că ursul se depărtează atunci când aude zgomote umane; vom păstra șirul indian compact; nu vom lăsa resturi alimentare în urma noastră.

  Odată ajunși în Poiana Stânii, urcăm la Stânca lui F. Josef pentru a admira Valea Prahovei, apoi servim masa de prânz și ne jucăm pe iarbă. După această pauză ne întoarcem la Gara Sinaia și vom sosi în București cu trenul Regio 3008 la ora 18:23.

  Variantă de rezervă, în cazul în care ploaia nu ne va permite să ne jucăm prea mult în poiană:  vizită la Expoziția de trenulețe – 5 lei/ copil (preț redus pentru grup).

  Dacă aveți întrebări legate de noi, ca echipă, despre cât de sigure sunt aceste excursii și nu numai, vă invităm cu drag să citiți aici un interviu pentru care îi mulțumim Laurei Frunză.

  Nivel de dificultate: mediu

  Cine participă: copiii cu vârsta cuprinsă între 9 și 14 ani. Pentru excepții, vă rugăm să ne contactați.

  Cost: 100 de lei (include transportul cu trenul – biletul redus pe baza carnetului de note vizat)

  Locuri disponibile: 15 locuri (cu o echipă formată din 3 adulți). Condiție de organizare: minim 10 copii înscriși.

  Dată limită de înscriere: miercuri, 7 octombrie, ora 20:00. Confirmarea înscrierii se face după ce primim fișa de înscriere completată și semnată. Vă rugăm să solicitați fișa de înscriere la care sunt anexate informații suplimentare, programul complet, regulile drumeției și lista cu echipamentul necesar la adresa contact@clubulmorisca.ro.

  Dacă aveți întrebări, vă stăm la dispoziție la numărul de telefon 0766 641 912 (Mimi).

  Să ne vedem cu bine!

  Mimi, Lumi și Cosmin.

Comments on Facebook