• Excursie de 3 zile – Sinaia

  E prea puțin o zi la munte? Așa ne-am gândit și noi, de aceea am pregătit o excursie de 3 zile în perioada 29 noiembrie – 1 decembrie 2015, la Sinaia.

  save the date - Sinaia nov 2015

  Ne dorim 3 zile în care să cunoaștem mai bine natura și pe noi înșine, să ne facem prieteni și să lucrăm în echipă, să învățăm lucruri noi, să râdem și să ne jucăm cât mai mult. Pentru fiecare zi avem în plan câte un traseu, ateliere creative și activități recreative și practice.

  Vom pleca duminică dimineață, ca de obicei, cu trenul de 6:20 din Gara de Nord și ne întoarcem în București marți seară, la ora 18:23.

  Duminică

  În tren vom face jocuri de cunoaștere, pe echipe, jocuri de logică și un atelier cu noduri: semn de carte sau brățara prieteniei din noduri colorate, nivelul 1 sau 2 (iar pe drumul de întoarcere, în tren, vom face un atelier de figurine din lână și pâslă). Din Sinaia urcăm prin oraș până la Cabana Schiorilor, apoi mergem pe Poteca Regală până la Poiana Stânii Regale și admirăm peisajele de pe stâncile Franz Josef. În poiană servim prânzul și ne jucăm, apoi ne îndreptăm spre locul de cazare. După-amiaza facem un atelier de gătit – pachețele de legume coapte în jar și servim cina, iar cât se coc legumele, fiecare echipă pregătește ceva interesant despre lecții de la animale prin fabule, pentru seara tematică.

  Atelier gătit - pachețele cu legume coapte

  Luni

  Dis-de-dimineață facem înviorarea, igiena și ne hrănim mintea la timpul de citit. După masa de dimineață, pornim spre Vârful cu dor și, în funcție de cât de antrenați vor fi copiii, vom vedea sau vom atinge vârful. Acest traseu va fi mai solicitant și mai lung, așa că seara vom avea cartofi copți și un singur atelier: triburile animalelor.Steag tribul castorilor Fiecare echipă își va alege un nume de trib dintre animal și, în funcție de timpul disponibil, vor lucra și apoi vor prezenta: un steag al tribului, un imn, un costum ”specific”. Să fie creativitatea pusă în slujba imaginației și să fie cât mai multă voie bună, asta vrem!

  Marți

  După programul de dimineață, vom parcurge un traseu mai relaxat prin liziera pădurii, în care ne luăm timp să privim mai atent scoarța copacilor, ciupercile, să ascultăm păsările, să scriem pastilele informative despre plante și să căutăm urme de animale. Căutăm și copaci în care să ne cățărăm, ne jucăm până obosim sau până se face timpul de strâns bagajele și de mers spre gară. Marți e și ziua micilor surprize (dar dacă e vorba de surprize, nu le dezvăluim de acum).

  Când? 29 noiembrie – 1 decembrie 2015

  Unde? La Sinaia. Cazarea se va face la Centrul de tineret al Bisericii Adventiste Sinaia. Copiii vor dormi în camere separate – băieți/fete, cu 3 sau 4 paturi în cameră; grupurile sanitare se află pe hol, separat băieți/fete (vezi fotografiile de mai jos).

  Cazare Sinaia Centrul de tineret 3
  Cazare Sinaia Centrul de tineret 2

  Cât costă? Excursia costă 340 de lei și include transportul cu trenul, cazarea, activitățile recreative și practice și 2 mese de seară.  Preț redus: 310 lei – pentru cei care au mai fost cu noi în alte excursii sau pentru cei care vin cu un prieten.

  Masa.  Mesele de dimineață și de prânz (senvișuri, pe trasee)  vor fi asigurate de către participanți. Noi vom face ceai pentru micul dejun, pachețele cu legume pentru cina de duminică și cartofi copți + compot/ fructe pentru cina de luni. Vom avea la dispoziție bucătăria utilată a centrului, sala de mese, cuptor cu microunde,  aragaz și cuptor obișnuit, frigidere și rafturi pentru depozitarea mâncărurilor aduse de acasă.

  Cazare Sinaia Centrul de tineret 2

  Cine participă? Minim 10 copii cu vârsta cuprinsă între 9 și 14 ani (minim 10 participanți reprezintă o condiție pentru organizarea excursiei). Sunt 15 locuri disponibile și excursia va fi coordonată de o echipă formată din 3 adulți.

  Înscrierea se poate face până miercuri, 11 noiembrie, ora 20:00. Solicitați fișa de înscriere și anexele care cuprind lista cu echipamentul, programul, regulile și alte sugestii la adresa contact@clubulmorisca.ro. Noi vă confirmăm înscrierea după ce primim avansul nereturnabil în valoare de 80 de lei și fișa de înscriere completată și semnată. Avansul reprezintă rezervarea locului pentru cazare și achiziția materialelor personalizate pentru participant. Diferența se achită în dimineața plecării, la gară.

  Abia aștept să petrecem 3 zile împreună! Sunt sigură că vom completa jurnalul excursiilor Clubului Morișca, cu o mulțime de amintiri frumoase. Cu drag, Mimi.

  Cazare Sinaia Centrul de tineret 1

   

   

Comments on Facebook