• ”Pe urmele naturii” – Ianuarie 2016

  Vă propunem o serie de ateliere pe care le vom desfășura sub genericul ”Pe urmele naturii”.

  urmeDe ce ”Pe urmele naturii”?

  • Pentru că avem multe lecții de învățat din natură
  • Pentru că natura este o sursă de inspirație excelentă pentru artiști
  • Pentru că dorim să ne mai dezlipim de ecrane și să privim mai atent detaliile din natură

  Fiecare atelier din această serie va conține 3 componente, iar modul de predare/ realizare va fi adaptat vârstei participanților. Astfel, ne dorim să îmbinăm informațiile cu activitățile practice, să creăm ocazii în care copiii să-și facă prieteni noi, să se joace și să învețe într-un cadru non-formal. Cele 3 componente sunt:

  1. Pastilă informativă documentată cu imagini/ clipuri/ obiecte despre subiectul atelierului – un element/ fenomen din natură.
  2. Jocuri de cunoaștere și de fixare sau recapitulare a cunoștințelor.
  3. Activitate practică legată de subiectul atelierului, realizată printr-o tehnică artistică sau de tip craft (modelaj, sculptură, kirigami, pictură pe lemn etc).

  În funcție de condițiile meteo, o parte din ateliere se vor desfășura în aer liber, astfel încât să învățăm la fața locului. Periodic vom organiza excursii de o zi sau ieșiri de o jumătate de zi în apropierea Bucureștiului, în care vom pune accentul pe cunoașterea naturii.

  În luna ianuarie 2016 ne întâlnim pentru primele 4 ateliere la SanThe Fitoceainărie, pe strada Lipscani, numărul 104 (lângă biserica Sfântul Gheorghe) și vom avea următoarele teme + activități practice:

  • 5 ianuarie (marți) – Apa (Pictură pe sticlă)
  • 10 ianuarie (duminică) – Păsările sedentare (Desen în creion și cărbune)
  • 18 ianuarie (luni) – Fulgi de zăpadă (Pictură cu acuarele și ceară)
  • 26 ianuarie (marți) – Muguri  (Modelaj în lut)

  Iată o exemplificare a tehnicilor folosite, în imagini de la ateliere susținute în școli și grădinițe: pictură pe sticlă, desen în creion și cărbune, modelaj în lut.

  Prețul este specificat în descrierea fiecărui atelier prezent în evenimentele paginii noastre de Facebook, în funcție de materialele folosite la activitatea practică și de complexitatea atelierulului –  Clubul Morișca. Tot pe pagina de FB a clubului vom adăuga imagini de la atelierele anterioare, pentru a observa cum se desfășoară și care este atmosfera.  Pentru informații suplimentare – 0766 641 912 (Mimi).

  Vă aștept cu drag să ne jucăm, să învățăm despre natură și să punem creativitatea la lucru.

Comments on Facebook