• Atelierele ”Pe urmele naturii”

  Continuăm atelierele noastre din seria ”Pe urmele naturii”. Dacă sunteți curioși să vedeți cum a fost și ce am făcut la atelierele din luna februarie, găsiți pe pagina noastră de Facebook următoarele albume: Apa, Păsările sedentare, Fulgi de zăpadă, Mugurii și mai jos, câteva imagini.

   

  Ce ateliere pregătim pentru luna februarie? Ne întâlnim la SanThe Fitoceainărie, pe strada Lipscani, numărul 104 (lângă biserica Sfântul Gheorghe) și vom avea următoarele teme + activități practice:

  • Miercuri, 10 februarie, ora 16:00 – Ciufii de pădure  (desen în cărbune, creion, sepia)

  Cover Pe urmele naturii 5

  • Luni, 22 februarie, ora 17:00 – Soluri (modelaj în lut)

  Cover Pe urmele naturii 6

  • Luni, 29 februarie, ora 17:00 – Petale delicate (tehnica decoupage)

  Cover Pe urmele naturii 7

   

  De ce ”Pe urmele naturii”?

  • Pentru că avem multe lecții de învățat din natură
  • Pentru că natura este o sursă de inspirație excelentă pentru artiști
  • Pentru că dorim să ne mai dezlipim de ecrane și să privim mai atent detaliile din natură

  Fiecare atelier din această serie va conține 3 componente, iar modul de predare/ realizare va fi adaptat vârstei participanților. Astfel, ne dorim să îmbinăm informațiile cu activitățile practice, să creăm ocazii în care copiii să-și facă prieteni noi, să se joace și să învețe într-un cadru non-formal. Cele 3 componente sunt:

  1. Pastilă informativă documentată cu imagini/ clipuri/ obiecte despre subiectul atelierului – un element/ fenomen din natură.
  2. Jocuri de cunoaștere și de fixare sau recapitulare a cunoștințelor.
  3. Activitate practică legată de subiectul atelierului, realizată printr-o tehnică artistică sau de tip craft (modelaj, sculptură, kirigami, pictură pe lemn etc).

  În funcție de condițiile meteo, o parte din ateliere se vor desfășura în aer liber, astfel încât să învățăm la fața locului. Periodic vom organiza excursii de o zi sau ieșiri de o jumătate de zi în apropierea Bucureștiului, în care vom pune accentul pe cunoașterea naturii.

  Pentru informații suplimentare, vezi secțiunea ”Events/ Evenimente” a paginii noastre de Facebook: httpss://www.facebook.com/pg/ClubulMorisca/events/?ref=page_internal

  Vă stăm la dispoziție la adresa contact@clubulmorisca.ro sau la telefon 0766 641 912 (Mimi).

  Vă aștept cu drag să ne jucăm, să învățăm despre natură și să punem creativitatea la lucru.

Comments on Facebook