• Excursie la cabana Piatra Mare

  ”Frumoasă-i viața sus în munți, când mergi pe o cărare…” De fiecare dată când mergem pe munte, acest refren ne însoțește. Indiferent de vârstă, sigur vei găsi pe traseu ceva care să te încânte, să te miște pe dinăuntru, să te facă să zâmbești și să-ți dorești să revii.

  IMG_5986

  Vă invităm pe 4 și 5 iulie 2016 să veniți cu noi pe traseul Timișul de Jos – cabana Piatra Mare, prin Canionul 7 Scări. Am testat acest traseu în mai. Până la Canion se merge pe drum forestier, traseu cu dificultate scăzută. Odată ajunși la canion, plătim taxa de 10/5 lei (în funcție de vârstă) și apoi urcăm scările cu grijă, luându-ne și pauze pentru admirat cascadele și stâncile din canion.

  IMG_5896După ce am urcat toate scările, urmăm marcajul bandă galbenă și urcăm pieptiș, pe un traseu cu o înclinație de aproximativ 30 de grade, printre pietre și bolovani. Nouă ne-a plăcut foarte mult. Se merge doar prin pădure, iar la finalul traseului ajungem chiar lângă cabana Piatra Mare. Traseul este mai dificil de la intrarea în canion până la cabană (cel mai dificil dintre cele pe care le-am parcurs cu copiii în excursiile Clubului Morișca) și este nevoie de rezistență la efort, antrenament și voință (sugerăm ca văicărelile să rămână acasă). În plus, faptul că rucsacul conține echipament și mâncare pentru două zile, îngreunează puțin ”situația”. Dar știm sigur că sunt copii care se descurcă foarte bine pe acest tip de traseu pentru că sunt perseverenți, pentru că îl iau în brațe pe ”pot” și pentru că sunt obișnuiți să facă mișcare. Mai multe fotografii de la testarea traseului găsiți aici.

  Pe scurt, iată ce ne propunem să facem:

  Ziua 1. Plecăm dimineața devreme din București cu trenul (CFR, Regio, pentru că e singurul care oprește în Timișul de Jos). În tren avem jocuri și atelier de noduri, apoi urcăm până la cabană (traseu de aproximativ 5.30 ore de la halta Timiș, cu tot cu pauza de prânz). Seara servim cina, facem jocuri (organizate de noi) în aer liber, jocuri libere (propuse de copii), observăm natura, spunem povești de noapte bună, cântăm și apoi visăm frumos. Se doarme la comun, în mansarda cabanei.

  Ziua 2. Mic dejun, urcare la vârful Piatra Mare (în funcție de vreme și de condiția fizică a copiilor), coborâre la cabană, coborâre în Timiș pe drumul familiar (marcaj triunghi roșu). Dacă ne mai rămâne timp până vine trenul, facem o oprire de joacă și în poiană. În tren, la întoarcere, avem atelier de noduri/împletituri decorative. Ajungem în București seara.

  IMG_5955Cine participă? Cel puțin 5, cel mult 8 copii cu vârsta cuprinsă între 10 și 14 ani. Traseul este pentru copiii experimentați (avansați). Ne rezervăm dreptul de a selecta participanții. Coordonatori: Mimi și Cosmin Mihai – Clubul Morișca

  Când? luni și marți, 4-5 iulie 2016.

  Cât costă? 210 lei (include transportul cu trenul, cazarea, taxa de canion, materialele de lucru, atelierele, activitățile recreative. Nu include masa și apa. La cabană se poate servi mâncare de acolo sau din pachet)

  Participarea se face pe bază de înscriere. Vă rugăm să solicitați fișa de înscriere împreună cu anexele care cuprind listele cu echipamentul, regulile și observațiile la adresa contact@clubulmorisca.ro. Data limită pentru înscriere: 27 iunie 2016.

  Abia aștept să mergem!

Comments on Facebook