• Excursie la Cabana Mălăiești

  ”Hai cu mine, prietene, pe munte,  Pe cărările Bucegilor…”   Așa cântăm frânturi din Imnul Bucegilor, când mergem pe potecile șerpuite, care ascund surprize la următoarea cotitură: oare ce peisaj mai vedem? Uite o ciupercă! Se aude un măcăleandru! Sau: ce frumos a crescut mușchiul ăsta, parcă îți vine să dormi puțin aici, pe pat de mușchi.

  IMG_7890

  Vedere Mălăiești

  Situată în Munții Bucegi, la o altitudine de 1720 de metri, Cabana Mălăiești este una dintre cele mai îndrăgite cabane din zonă, datorită peisajului minunat care o înconjoară. Și parcă nu te mai saturi să te uiți la stânci, la creste și cer, mai ales dacă vremea e blândă.

  Punem la cale o excursie de două zile la cabana Mălăiești: pe 30 și 31 august.IMG_7960

  Pentru ziua 1 ne propunem, ca de obicei, să facem jocuri, ateliere și activități interesante în tren, din București până la Bușteni. Din gara Bușteni mergem cu minicar-ul (tractoraș de agrement) până la Cabana Gura Diham pentru a economisi timpul și energia (pe Valea Cerbului este drum forestier care trece prin ”cartierele” de rulote), apoi intrăm pe traseul spre Cabana Mălăiești, prin Glăjerie. Noi am testat varianta Gura Diham – Cabana Poiana Izvoarelor – Pichetul Roșu – La Prepeleac, însă am considerat că ultimul segment  este destul de riscant din cauza porțiunilor prevăzute cu lanțuri, așa că vom merge pe varianta ocolitoare (ne va lua mai mult timp), dar fără pericole de felul acesta. Varianta mai scurtă și mai riscantă este foarte spectaculoasă, cu bucăți de traseu care te solicită și vă recomandăm să o parcurgeți în familie sau cu prietenii, dacă vă place aventura.

  IMG_7959Seara avem în program jocuri și povești sau discuții libere, cântece și voie bună (pentru cei care nu sunt foarte obosiți), apoi liber la visat sau sforăit, după caz. Cabana este prevăzută cu mai multe camere, sunt pături și lenjerii, însă recomandăm pentru cei friguroși să aveți la voi și un sac de dormit de vară, ușor, care să asigure confortul termic.

  Dacă vreți ceva de băut sau mâncare caldă, veți găsi câteva variante în meniu, la prețuri bune (având în vedere condițiile și felul în care se face aprovizionarea), atât pentru masa de seară, cât și pentru masa de dimineață. De exemplu, prăjitura casei cu mere și ciocolată este 4 lei, o ciorbă de legume și un pilaf sunt 8 lei fiecare. Puteți completa cu ce aveți la pachet sau puteți opta doar pentru mâncarea de acasă, după cum doriți.

  mâncare Mălăiești

  A doua zi ne întoarcem în București. Aici găsiți mai multe imagini de pe testarea traseului mai riscant – pe la Prepeleac.  Aici găsiți imagini de pe traseul  pe Valea Glăjeriei. Și dacă vreți să vedeți cum a fost în ultima excursie de 2 zile – cea de la Piatra Mare, aici este albumul.

  Excursia este destinată copiilor de la 10 la 14 ani, antrenați și rezistenți la efort. Traseul va dura 5-6 ore/zi și are un grad de dificultate mediu. Țineți cont de faptul că fiecare participant își cară bagajul (care va conține haine, apă, echipament personal, sac de dormit, mâncare) și greutatea acestuia își face simțită prezența pe măsură ce înaintezi pe traseu. Ca să fie mai ușor ”bagajul”, se lasă acasă pachetul de văicăreli și de ”nu-mai-pot-rămân-aici”. 🙂

  Când? Marți și miercuri: 30 – 31 august 2016 

  Unde? București – Bușteni – Cabana Mălăiești și retur

  Cine? Cel puțin 5, cel mult 8 copii cu vârsta cuprinsă între 10 și 14 ani. Traseul este pentru copiii experimentați. Ne rezervăm dreptul de a selecta participanții. Coordonatori: Mimi și Cosmin Mihai – Clubul Morișca

  Ce facem? Traseu pe munte, jocuri în tren, jocuri în aer liber sau în cabană, observații în natură, atelier string art și atelier de desen cu cărbune și sepia (în tren).

  Cât costă? 210 lei. Include transportul cu trenul, transportul cu minicar-ul, cazarea, activitățile recreative și practice, materialele de lucru. Nu include masa.

  Participarea se face pe bază de înscriere. Vă rugăm să solicitați fișa de înscriere împreună cu anexele care cuprind listele cu echipamentul, regulile și observațiile la adresa contact@clubulmorisca.ro. Data limită pentru înscriere: 21 august 2016.

  Abia aștept să mergem!

Comments on Facebook