Bucureștiul e murdar, urât, cu oameni morocănoși.
Sau:
Bucureștiul are case vechi superbe, parcuri ca niște oaze și oameni veseli.
Depinde ceea ce alegi să vezi și să faci, pentru că orașul e ca un puzzle. Vă propunem jocul “Micul detectiv urban” – inspirat din vânătorile de comori pe care le facem în natură și din alte idei văzute sau probate pe la alții.
Scopul? Să-i provocăm pe copii să intre în pielea unor detectivi care caută detalii frumoase, locuri sau case cu poveste. Niște detectivi care nu doar găsesc indicii, ci au parte și de acțiune: diferite probe pe care le desfășoară în echipă, contracronometru.
Ce facem? Ne întâlnim, ne cunoaștem și ne împărțim pe echipe, apoi primim planul pentru fiecare echipă, împreună cu harta și materialele de lucru. Mergem cu metroul, tramvaiul sau autobuzul, învățăm să ne orientăm prin oraș, luăm decizii împreună cu membrii echipei, ne jucăm, învățăm despre câteva clădiri. Pentru că unele probe se desfășoară contracronometru, ne străduim să administrăm corect timpul, grăbindu-ne să căutăm detaliile din fișe și să facem fotografii. În plus, încercăm să surprindem plăcut câțiva oameni străini pe care-i vom întâlni în drumurile noastre. Probele se vor desfășura atât în aer liber (parc, străzi cu case frumoase), cât și în interior (muzee, locuri cu poveste).
Ediția 1: 16 octombrie 2016 – București
Ediția 2: 27 noiembrie 2016 – București
Ediția 3: 30 noiembrie 2016 – Sinaia
Ediția 4: 19 februarie 2017 – București
Ediția 5: 30 iulie 2017 – București
Ediția 6: 1 octombrie 2017
Ediția 7: 26 noiembrie 2017
Ediția 8: 17 decembrie 2017
Ediția 9: 4 februarie 2018
Ediția 10: 18 martie 2018
Ediția 11: 10 aprilie 2018
Ediția 12: 6 mai 2018
URMEAZĂ
Ediția 13:
Prețul include călătoriile cu RATB-ul sau cu metroul, biletele de intrare pentru muzee sau alte obiective, materialele folosite la probe, activitățile recreative și educative, supravegherea permanentă a unui adult care coordonează o grupă de 3-5 copii. Nu include apă și sendvișuri.
Pentru cei care se întreabă dacă nu cumva se vor plictisi copiii care au mai participat la alte ediții, avem un răspuns sigur: nu, nu se vor plictisi. Pentru veterani aducem mereu probe și locuri noi de vizitat. Reluăm din probele vechi doar dacă sunt grupe cu copii noi, care nu au mai participat la nicio altă ediție MDU.
Informații utile
Echipament necesar:
Recomandare: Participanții să aibă la ei o sumă mică de bani, ca rezervă, pentru cazul în care rămân fără apă pe parcurs.
Regulament
OBSERVAȚII
Programul se va adapta în funcție de nevoile copiilor, dacă va fi cazul (oboseală, etc) sau în funcție de condițiile meteo.
Limbajul participanților să fie prietenos și fără înjurături, iar comportamentul adecvat activităților.
Participanții să se antreneze și să fie gata să facă mișcare și să meargă pe jos (aproximativ 3 ore).
Nu uitați să vă înscrieți și să completați formularul, în timp util. Vă aştept cu drag. Mimi.
Comments on Facebook