• Excursie ”Toamna pe dealuri”

  img_9909-2

  Privește imaginea de mai sus și imaginează-ți că strivești între dinți câteva măceșe, te strâmbi puțin când guști cătina și apoi te ”dregi” cu păducel. Simți miros de vânt și de fân, auzi behăitul oilor care pasc aproape de sat și mergi cu voioșie pe potecile domoale care contureză dealurile. Acolo unde pădurea de foioase predomină sau începe să se amestece cu cea de conifere, iar toamna pictează frunzele în culori calde, e o bucurie să faci o drumeție.

  Noi am testat un traseu nemarcat pe dealurile din zona Comarnic (Prahova), așa că vă propunem o excursie de o zi, cu joacă și drumeție în această zonă.

  img_9941-2

  Plecăm duminică dimineață din București, de la Gara de Nord, iar în tren ne jucăm și facem un atelier – string art pe carton (nivel începător sau modele mai complexe/ modele proprii – nivel avansat).

  După ce ajungem în Cormanic, luăm maxi-taxi pentru aprox. 5 km (ca să avem cât mai mult timp de mers pe dealuri, pentru că suntem sătui de mers pe asfalt), apoi mergem pe drumul de căruță care ne conduce spre poteci. Pentru că nu avem un anumit obiectiv turistic de atins (cum erau în excursiile anterioare cascadele, cabanele etc), vom merge două ore, apoi facem pauză de masă, jocuri, relaxat, după care ne întoarcem spre Comarnic și coborâm pe jos, în pas vioi,  până la gară. La întoarcere, facem un atelier de colaj cu frunze uscate și elemente naturale + alte materiale.

  Traseul nu este dificil, însă e nevoie ca cei mici să se antreneze și să fie dornici să facă mișcare (sunt și urcușuri).

  Când? Duminică – 30 octombrie 2016

  Unde? Comarnic – Prahova

  Cine participă? Cel puțin 10, cel mult 13 copii de la 9 la 12/13 ani, însoțiți de 3 adulți din partea Clubului Morișca.

  Cât costă? 100 de lei. Include transportul cu trenul (bilet redus pe baza carnetului de note vizat), transportul cu maxi-taxi, materialele de lucru, activitățile recreative și practice. Nu include masa și apa. Plata se face cash, în dimineața excursiei.

  Vă rugăm să vă înscrieți folosind formularul acesta, iar detaliile despre echipament, regulament și observații le găsiți aici.

  Data limită pentru înscriere: 24 octombrie, ora 20:00.

  Precizăm că excursia se va desfășura doar dacă sunt cel puțin 10 copii înscriși. În cazul în care vremea este nefavorabilă (furtuni/ precipitații abundente), excursia se reprogramează.

  Să ne vedem cu bine în excursie.

  Mimi.

  inscrie-te-aici

  P.S. Formularul și anexele sunt în teste deoarece dorim să simplificăm procesul de înscriere. Dacă observați că ceva nu merge bine, vă rog să ne semnalați la adresa contact@clubulmorisca.ro. De asemenea, este foarte important să completați corect adresa de mail, ca să putem comunica mai departe. Mulțumim.

   

Comments on Facebook