• Excursie Micul detectiv urban – Sinaia

  img_0533

  E clar că ne plac excursiile. Ne place să descoperim și fața frumoasă a unui oraș. Așa că vă propunem o excursie cu trenul, la Sinaia, în care să facem jocul Micul detectiv urban, pe 30 noiembrie.

  Plecăm dimineață din Gara de Nord, în tren facem câteva jocuri de cunoaștere și un atelier despre orientare, apoi ne împărțim pe grupe. În fiecare grupă vor fi cel puțin 3 copii și cel mult 5, iar grupa va fi însoțită de un instructor al Clubului Morișca. Fiecare copil primește un rol în grupă, apoi contribuie la realizarea unui plan de ”bătaie” pentru a descoperi indiciile și pentru a reuși să atingă toate obiectivele sau să treacă prin probele alese de grupa sa.

  Timp de 3 ore vom vizita clădiri cu elemente arhitecturale interesante, vom face fotografii, vom avea de trecut prin diverse provocări, astfel încât să găsim și detaliile estetice, dar să aducem și noi câteva zâmbete pe chipul străinilor sau localnicilor pe care-i întâlnim. O parte din activități se vor desfășura în exterior, iar o altă parte în interior (vizite în case memoriale, muzee, biserici, expoziții etc). În cazul în care vremea nu va fi foarte prietenoasă, știm că avem și ”adăpost”.

  La final facem evaluarea, analizăm traseele și punem pe listă descoperirile fiecărei echipe de detectivi. Apoi urmează o  plimbare de o oră prin pădurea de la marginea orașului, într-un loc cu belvedere,  ca să admirăm munții și să ne umplem buzunarele cu niște conuri sau ne umplem doar plămânii cu aer curat și ”buzunarele” memoriei cu imagini frumoase. La întoarcere, facem în tren un atelier Brățara prieteniei sau Breloc împletit – folosind fire de bumbac, respectiv fire de plastic. Și cât mai multe jocuri, ca să sărbătorim împreună ”victoria” micilor detectivi urbani.

  14641988_1668747920107158_7409673890543600379_n

  Mai multe despre jocul Micul detectiv urban am scris aici, iar fotografii de la ediția I a jocului, desfășurată în București, găsiți aici.

  Data: miercuri, 30 noiembrie 2016.

  Pentru cel puțin 10 și cel mult 15 copii de la 8 la 12/13 ani.

  Preț: 120 lei (include transportul și materialele de lucru).

  Înscrierea se face completând acest formular, până pe 23 noiembrie, ora 20:00. Informațiile despre echipament, regulament și alte observații sunt aici. Vă rog să le citiți atât dumneavoastră – părinții, cât și copiii care participă (inclusiv regulile pentru Micul detectiv urban, care se găsesc în link-ul indicat puțin mai devreme).

  Vă aștept cu drag, Mimi.

   

Comments on Facebook