• Excursie cu derdeluș

  img_0566

  UPDATE: Excursia se reprogramează duminică, 15 ianuarie.

  În prima săptămână a vacanței de iarnă ne dorim să mergem la zăpadă, să facem o bătaie cu bulgări, să ne dăm pe derdeluș și să ne plimbăm prin pădure. În orice anotimp, natura oferă lecții frumoase pentru cei care au ochi să le observe. Așa că facem bagajele, punem și termosul și parazăpezile, ne luăm lupa și pe 28 decembrie 2016 pornim pe traseu, prin Sinaia.

  Mai întâi ne plimbăm prin oraș, să rezolvăm probele pentru care nu am avut timp în ultima ediție a jocului Micul detectiv urban. Admirăm case frumoase, povestim despre ceea ce ne place sau ce am face dacă am fi propietari în zonă, observăm detalii interesante și ne jucăm de-a rolurile: fotograf, geograf, explorator sau secretar. Și pentru că în formularele de evaluare copiii ne-au semnalat că și-ar dori să petreacă mai mult timp în pădure, lăsăm repede casele în urmă și mergem la joacă în pădurea de la marginea orașului. Aici avem două planuri, în funcție de vreme și de zăpada pe care o găsim:

  • planul A – să facem jocuri și activități în pădure + derdeluș, dacă avem zăpadă suficientă, apoi să ne încălzim în timp ce vizităm Muzeul Orașului Sinaia (Palatul Știrbey)
  • planul B – dacă zăpada este prea puțină (sau deloc) pentru derdeluș, urcăm prin pădure până la cota 1400, cam două ore, pe bandă roșie, la pârtia pe care ne-am distrat anul trecut pe vremea asta și după ce ne luăm porția ”anuală” de distracție, coborâm cu telecabina, apoi ne îndreptăm spre gară.

  Nici în tren n-avem timp să ne plictisim: luăm la noi traista cu jocuri și umplem buzunarele cu idei. În rucsac mai adăugăm niște fire colorate, ac, cartoane și modele pentru atelierul de string art și continuăm atelierul de orientare început în excursia lunii noiembrie.

  Pe scurt: pregătim o excursie care să ne pună sângele în mișcare, să ne bucurăm de natură, împreună cu prietenii vechi sau noi pe care-i întâlnim, să ne distrăm și să lucrăm cu mâinile, indiferent dacă suntem creativi sau ”tehnici”. Și să ne întoarcem acasă cu un zâmbet mulțumit și cu cel puțin o lecție învățată.

  img_0633

  Când? Miercuri, 28 decembrie 2016. Plecăm la 8:50 din Gara de Nord, ne întoarcem în București la 19:22.

  Cine participă? Cel puțin 8, cel mult 13 copii – de la 8 la 12 ani. Copiii sunt însoțiți de 2 sau 3 adulți din partea Clubului Morișca. (pentru 8-9 copii vor fi 2 adulți; pentru 10-13 copii vor fi 3 adulți)

  Cât costă? 120 de lei. Include transportul cu trenul (bilet redus pe baza carnetului de note vizat), biletul la telecabină sau la muzeu (în funcție de varianta aleasă la fața locului), materialele de lucru, activitățile recreative și practice. Nu include masa și apa.

  Înscrierea se face până pe  9 ianuarie, ora 20:00, folosind acest formular.

  Lista cu echipamentul necesar, regulile de drumeție și alte observații se află aici.

  Abia aștept să mergem! Mimi.

   

Comments on Facebook