• Excursie cu joacă și drumeție pe Valea Cerbului

  Vă era dor de o ieșire în natură, la munte? Dacă da, haideți cu noi în excursie, pe 23 aprilie.

  IMG_3347

  Va fi o drumeție foarte ușoară, multă joacă, voie bună și jocuri despre natură sau în care folosim elemente din natură, împreună cu nelipsitele ateliere din tren. Vom parcurge o parte din drumeție pe străzile Bușteniului până la Căminul Alpin, apoi prin pădure, iar acolo unde marcajul ne scoate în Valea Cerbului mergem pe drumul forestier până la Cabana Gura Diham. Jocurile și pauza de masă le vom face la întoarcere, într-un loc bun de popas, ales de comun acord cu participanții. Pentru jocuri vom aduna lemne, pietricele din râu, conuri  sau vom folosi sfoară și alte materiale din rucsac.

  WP_20150510_046

  Plecăm cu trenul din Gara de Nord, iar pe drumul până la Bușteni avem o listă întreagă cu jocuri de drum care abia așteaptă să fie învățate de către noii participanți  sau jucate din nou de către ”veteranii” noștri. O bună parte din timpul petrecut pe drum va fi pentru ateliere: la dus facem un atelier de string art, cu două variante: pentru începători – model simplu, prestabilit; pentru cei care au mai participat la acest atelier propunem varianta B – avansați, la care învățăm câteva noțiuni noi despre cum îți poți face propriul model din unghiuri ascuțite, drepte sau obtuze.

  La întoarcere facem figurine prin tehnica împâslirii lânii cu acul, pe fetru (începători) sau tridimensionale (avansați).

  WP_20150510_013

   

  Drumeția propusă e mai mult o plimbare, însă e nevoie ca cei mici să se antreneze și să fie dornici să facă mișcare. Durata traseu: aproximativ 3 ore, dus – întors.

  Când? Duminică – 23 aprilie 2017

  Unde? Bușteni – Prahova

  Cine participă? Cel puțin 10, cel mult 13 copii de la 9 la 12/13 ani, însoțiți de 3 adulți din partea Clubului Morișca.

  Cât costă? 90 de lei + 20 de lei – transportul cu trenul (bilet redus pe baza carnetului de note vizat). Include materialele de lucru, activitățile recreative și practice, supravegherea permanentă a copiilor. Nu include masa și apa. Plata se face cash, în dimineața excursiei. Biletele le vor achiziționa părinții. Total: 110 lei

  Vă rugăm să vă înscrieți folosind formularul acesta, iar detaliile despre echipament, regulament și observații le găsiți aici.

  Data limită pentru înscriere: 18 aprilie, ora 20:00.

  După terminarea perioadei de înscriere, veți primi un mail cu detalii despre trenurile cu care vom merge.

  Precizăm că excursia se va desfășura doar dacă sunt cel puțin 10 copii înscriși. În cazul în care vremea este nefavorabilă (furtuni/ precipitații abundente), excursia se reprogramează.

  Să ne vedem cu bine în excursie.

  Mimi.

Comments on Facebook