Căutați idei pentru timpul liber al copiilor? Avem noi o rețetă: se ia rucsacul, se adaugă o sticlă de apă, o gustare și pelerina de ploaie, apoi se amestecă bine cu o măsură din fiecare ingredient: joacă, distracție, prieteni, provocări, reușite. Se presară puțină disciplină, puțin suspans și se adaugă încurajare și încredere în copii cât curpinde. Se bagă la copt într-o pădure frumoasă și, după ce stă acolo vreo 4 ore, se servește cu bucurie. Ah, am uitat să dau numele rețetei: Vânătoare de comori alături de Clubul Morișca.
Cum a fost la edițiile anterioare? Am căutat indiciile în apă, în aer, sub pământ sau printre crengi. Am rezolvat enigme, am lucrat în echipă, am râs în hohote sau am negociat răspunsurile, astfel încât întreaga echipă să ajungă la rezultatul corect. Am construit o targă, am avut jocuri de viteză, am folosit chibrituri pentru jocurile de logică sau ne-am ajutat unii pe ceilalți când a trebuit să traversăm câmpul minat. Dacă doriți să vedeți mai multe imagini, aveți albumul aici, iar atmosfera se simte mai bine în clipul video de aici.
Când au săpat la ultima probă și au dat de cufărul comorii (le spusesem de la început că această comoară va fi una simbolică, nu cu valoare materială), au găsit în interior câte un cub de lemn pentru fiecare, înfășurat în folie aurie. Da. Un simplu cub de lemn pe care scria ”copilăria”. De ce? Iată ce au zis copiii despre acestă perioadă minunată din viață:
– ”Pentru că te poți juca mai mult.”
– ”Pentru că e doar o dată în viață”
– ”Pentru că e mai distractiv”
– ”Pentru că stai mai mult cu părinții”.
….
Iar noi am încuviințat: ”Da, copii, prețuiți copilăria. E o comoară.”
Ce facem de data aceasta? Prima dată ne împărțim pe echipe, în funcție de vârsta copiilor. Probele sunt concepute special pentru fiecare categorie de vârstă, iar echipele vor fi însoțite de către un adult și vor parcurge traseul în paralel.
Ce ne așteaptă pe parcursul traseului?
Vor fi mai multe probe, iar indiciile obținute pe traseu vor ajuta copiii să găsească locul în care a fost ascunsă comoara (cu obiecte simbolice). Este o ocazie bună pentru a pune la lucru curiozitatea, imaginația, forța fizică, îndemânarea, memoria, logica, abilitățile de a lucra în echipă și alte calități ale copiilor.
Echipament necesar:
Rugămintea noastră, din ce am observat la ediţiile anterioare: copiii să lase la părinţi telefoanele mobile, iar ceasurile cu SIM ale copiilor să fie folosite de către părinţi doar pe funcţia Spion, dacă doresc să ştie ce facem şi care este atmosfera. Copiii sunt foarte prinşi în activităţi şi e neplăcut ca noi să le dăm ceva de făcut, iar o parte dintre ei să fie nevoiţi să aştepte ca ceilalţi să termine conversaţia telefonică. Pentru urgenţe, copiii pot suna părinţii de pe telefoanele coordonatorilor şi invers.
_______
Ediția 1: martie 2016
Ediția 2: septembrie 2016
Ediția 3: mai 2017
Ediția 4: 10 septembrie 2017
Ediţia 5: 15 octombrie 2017
Ediția 6: 22 aprilie 2018
Ediția 7: 27 mai 2018
Urmează – Ediția 8: 17 iunie 2018
Plata se va face cash, la locul întâlnirii, înaintea începerii vânătorii de comori.
Fiecare ediţie are teme şi probe sau jocuri noi, repetându-se doar introducerea (joc de cunoaştere, regulament, găsirea armelor) şi ideea de la final, de a găsi o comoară simbolică. Astfel, copiii care fac parte dintre “veterani” sau copiii care au mai participat la alte ediţii nu se vor plictisi şi vor avea mereu parte de noi provocări în cadrul vânătorilor.
Evenimentul se adresează exclusiv copiilor, iar aceștia vor fi însoțiți pe parcursul vânătorii de doi sau trei coordonatori din partea Clubului Morișca (în funcție de câți copii sunt înscriși). Părinții vor primi pe mail harta și informații despre locul de întâlnire pentru predarea/preluarea copiilor, după ce au completat formularul de înscriere și s-a încheiat perioada de înscriere.
Înscrierea se face completând acest formular. Atenţie – confirmarea înscrierii se face manual (nu automat), în zilele lucrătoare, în aproximativ 24 de ore de la completarea formularului. Dacă mai este nevoie de alte detalii suplimentare, după ce aţi citit informaţiile din acest articol şi cele din formularul de înscriere, vă stau la dispoziție la numărul 0766 641 912 – Mimi.
Găsiţi pe pagina noastră de Facebook mai multe albume cu fotografii de la ediţiile anterioare ale Vânătorii de comori.
* În cazul în care vremea va fi nefavorabilă, cu multe precipitații, evenimentul se amână. De asemenea, nu se va organiza dacă nu se va îndeplini numărul de min. 8 participanți.
Comments on Facebook